Samsun ilinde yaşayan Uluslararası ve Geçici Koruma Statüsündeki Sığınmacılar
UNHCR Koruma Projesi
Samsun’da yaşayan uluslararası ve geçici koruma statüsündeki sığınmacılara yönelik belirleme, koruma, yönlendirme ve takip çalışmaları.
Sığınmacılara yönelik koruma, belirleme ve yönlendirme faaliyetleri
UNHCR – Birleşmiş Milletler Mülteci Yüksek Komiserliği
1. Faz: 01.01.2022–31.12.2022
2. Faz: 01.01.2023–31.12.2023
Samsun
Projenin amacı
Özel ihtiyaç sahibi bireylerin belirlenmesi, bu ihtiyaç sahiplerinin kayıt altına alınması, ilgili devlet kurumlarına yönlendirilmesi ve takibi.
Proje ortakları
Hayata Anlam Katanlar Derneği
Hayata Destek Derneği
Faaliyet açıklaması
Özel ihtiyaç sahiplerinin belirlenmesi
Bilgilendirici seminer ve toplantıların düzenlenmesi
Kapasite geliştirme eğitimleri
Belirleme ve yönlendirme faaliyetleri
Proje faaliyetleri
Engelli Çocuklar İle Oyuncak Şenliği
Engelli – Engelsiz Türk ve Sığınmacı Çocuklar İçin Eğlence Düzenleyip, Oyuncaklar Dağıttık.
Ağız ve Diş Sağlığı Eğitimi
Samsunda yaşayan sığınmacı bireylere, il göç idaresi ile birlikte ağız ve diş sağlığı eğitimi verilip, diş fırçası ve diş macunu hediye edildi.
Kadına Karşı Şiddete Son Ver Etkinliği
Derneğimiz, Türk ve Sığınmacı 150 kadına, kadına şiddet hakkında bilgilendirme eğitimi verdi. Av. Cengiz Balcı devletimizin kanun ve imkanlarından bahsetti. Katılımcılara hijyen seti hediye edildi.
Sosyal Uyum ve Yaşam Eğitimi
Derneğimiz tarafından organize edilen, İlkadım Halk Eğitim Merkezi, Asam ve İl Göç idaresi Desteğiyle Sığınmacılara Sosyal Uyum Eğitimi Verildi.
