trende
trende

Çocuk İstismarı ve Cinayetleri İle İlgili Basın Açıklaması

03.07.2018
359

Çocuklara karşı yapılan her türlü istismarın affı yoktur. Cinsel istismar ise bunların en üst noktası son dönemde yaşanan çocuk istismarları, çocuk kaçırmaları ile ilgili Hayata Anlam Katanlar Derneği Başkanı Murat Değirmenci şöyle konuştu;

Çocuk istismarları kısa dönem içerisinde ülkemizde oldukça ciddi bir sorun haline gelmeye başladı. Çocuklara yönelik yapılan her türlü istismar, baskı ve benzeri durumlar hiç bir zaman kabul edilmedi ancak son dönemde artan olaylar nedeniyle ciddi zaafların ortada olduğu gibi bir gerçekte var. Çocuklarımızın özgür bir şekilde oynaması ya da dışarı da vakit geçirmesinden daha normal bir şey olamaz.

Çocuklarımıza kendine dikkat et demek yerine caydırıcı cezalar getirerek bu tarz olayların yaşanmamasını sağlamak gerekiyor. Belli oldu ki çocuklara istismar eden tecavüz eden ya da girişimde bulunan kişiler için hapis cezaları çok da fazla caydırıcı olmuyor. Daha bebek sayılacak yaşlarda çocukların kaçırılması ve cinsel obje olarak görülmesi bile son derece iğrenç bir durumdur.

Son aylarda yaşanan anormal durumlar sosyal medya başta olmak üzere idam cezasını tekrardan gündeme getirdi. İdam, hadım etme ya da benzeri bir uygulama ile bu tarz suçların önüne geçmek şuan ki sistem ile çok daha muhtemel olacaktır. Halkın çok büyük bir kısmı idam konusunda hem fikir, çocukların hayatta kalabilmesi ve özgürce yaşabilmesi için bile bu derece önlemlerin alınmasının ne kadar acı olduğunu görebiliyor musunuz?
Umut ediyorum ki, ilerleyen dönemde yetkililer gerekli ceza değişikliklerini yerine getirirler ve çocuklarımız için gelecek biraz daha olsun güzelleşir. dedi

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Whatsapp
Hayata Anlam Katanlar
Hayata Anlam Katanlar
Merhaba
Size nasıl yardımcı olabiliriz?