trende
trende

ÇOCUK İSTİSMARI

25.04.2019
376

Son günlerde ülkemize yakışmayan ve herkesin vicdanında derin yaralar açan çocuk İstismarı ile ilgili olarak ,


Hayata Anlam Katanlar Derneği Başkanı Murat DEĞİRMENCİ şunları söyledi :
Çocuk istismarı, 18 yaşın altındaki çocuklara, bir erişkin tarafından fiziksel, duygusal, cinsel olarak uygulanan, çocuğun sağlığını, gelişimini ve tüm hayatını etkileyen kalıcı izler bırakan eylemler olarak tanımlanmaktadır.


Çocuk istismarı eski yıllardan itibaren görülen ancak çok az kısmı ortaya çıkan toplumsal bir sorundur. Bu sorun ya çocuk tarafından ya da aile tarafından genellikle gizlenmektedir. Çocuğun ve ailenin üzerinde kalıcı travmalara yol açmaktadır.

Toplumun geleceğinde etki payı çok yüksek olan yeni nesillerin fiziksel ve ruhsal açıdan sağlıklı olması hem çocuk, hem aile , hem de ülke meselesidir. Çocukların sorumluluk sahibi, bilinçli ve nitelikli bir birey olarak yetiştirilmesi tüm toplumun sağlıklı olması anlamındadır. Birey olarak her çocuğun temel haklarının başında gelen cinsel dokunulmazlığı tüm sosyal ve ekonomik hakların üstündedir. Çünkü bu konu direkt ruh sağlığını ilgilendirir.

Buna rağmen zaman zaman ülkemizde ve dünyanın her yerinde görülen bu sorun esasında bir ahlak ve insanlık sorunu olmasına rağmen ; 21. yy lın tüm modernleşme ve medenileşme iddialarına rağmen azalmamış artmıştır. Toplumdaki ahlaki yozlaşma artık gözle görülebilir düzeydedir.

Başkan DEĞİRMENCİ, sözlerine şöyle devam etti:

Bu konuda toplumu ahlaksızlığa teşvik edici tüm sebepler incelenerek gerekli tüm tedbirler alınmalıdır. Bunun için televizyon, konferans, gazete, int. gibi kitle iletişim araçlarından bu yönde yararlanılmalıdır.
Maalesef toplumdaki genel kanı , iletişim araçlarının ahlakı bozucu yönde etkili olduğu şeklindedir.
Devletler ve aileler çocuğu her türlü ihmal ve istismardan korumalı önleyici tedbirleri üst düzeyde almalıdır. İnsanları bu tip suçlara ( yani sapıklığa) itici sebepler yok edilmelidir.
Cezalar caydırıcı ve kamu vicdanını tatmin edici olmalıdır.
Bu vesileyle en son yaşadığımız çocuk istismarını şiddetle kınıyor, gerekli tüm caydırıcı ceza ve tedbirlerin alınması hususunda görevli tüm mercilere çağrı yapıyoruz.

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Whatsapp
Hayata Anlam Katanlar
Hayata Anlam Katanlar
Merhaba
Size nasıl yardımcı olabiliriz?